сряда, 14 февруари 2018 г.

Св.Валентин

Честит Свети Валентин на всички!
Желая ви много любов!
 

Тази торта се прави много бързо и лесно. Най-много време отнема изчакването до пълното изстиване на пудинг-крема. На стайна температура това отнема около 3-4 часа.
 
Продукти:
  • 1 литър прясно мляко
  • 120 гр. пудинг с ванилов аромат или 3 опаковки х 40 гр.
  • 5 супени лъжици кристална захар
  • 250 гр. масло
  • 200 мл. сладка сметана, може и обикновена + 2 с.л. пудра захар
  • 6 супени лъжици пудра захар
  • 300 гр. бисквити Яфа (Jaffa Cakes), в Лидъл се продават
  • 150 гр. бисквити или бишкоти

Начин на приготвяне:
Пудингът, кристалната захар и около 200 мл. мляко се разбиват добре докато не останат никакви бучки.
Останалото мляко се поставя да заври на котлона. След като заври в него изсипва разбитата смес с пудинга и се бърка докато се сгъсти. Маха се от огъня и се остава да се охлади. Отгоре се поставя прозрачно фолио, за да не стане коричка. Пудингът се охлажда напълно.
Маслото на стайна температура се разбърква с пудрата захар докато се получи крем. В него се добавя охладеният пудинг и всичко се разбърква много добре.
Отделно се разбива сладката сметана докато се сгъсти.
Двата крема се смесват добре със шпатула, докато се получи много пухкав и лек крем.
Тази смес се разделя се на две части. Към едната се прибавят нарязаните бисквити Яфа, а към другата начупените бисквити. Може да се сложат всякакви плодове, орехи лешници, банани, желирани бонбони, шоколад.
Във формата за торта се слага найлонов плик или фолио. Първо се изсипва сместа с Яфа-кекс. Заглажда се и отгоре се поставя втората смес. Изравнява се. Оставя се в хладилника най-малко за 3-4 часа.
Тортата се обръща върху тортен поднос и се декорира по желание със сметана.


Източник

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар