неделя, 3 юли 2016 г.

Сезонът на черешите

Сезонът на черешите съвпада с рождените дни на любимите ми хора. Не пропускам да ги зарадвам с любимия ни черешов сладкиш. Рецептата я имам от майка ... и така да се каже ... съм отраснала с прекрасния му вкус. Не помня назад във времето да е имало череши и да сме пропускали да си го направим. За мен е удоволствие да споделя с вас рецептата. Лесно и бързо се прави, а резултатът е впечатляващ. Няма да съжалявате!





Продукти:

  • 4 големи яйца
  • 1 пакетче меко масло - 125 гр.
  • 1 и 1/4 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • 1 ч.ч. изчистени от костилките череши
  • 1 ч.ч. с връх брашно







Начин на приготвяне:


Маслото със захарта се разбиват с миксер докато се получи пухкав крем. Прибавят се едно по едно яйцата и киселото мляко. Към тази смес се прибавя пресятото брашно с бакпулвера и щипка сол. Всичко се разбива, като тестото се получава по-гъсто от кексовото.
Обикновено правя смес от доза и половина, за да се получи по-голям сладкиша :-)
Върху намазана с олио и поръсена с брашно тава се изсипва половината смес. Върху нея се подреждат оваляните в брашно череши, а отгоре се изсипва останалата смес. Пече се 25 мин. без да се отваря фурната. След като се опече се ръси с пудра захар докато е горещ.
Да ви е сладко!










Няма коментари:

Публикуване на коментар