понеделник, 3 март 2014 г.

Торта с портокалови корички

Тази торта я приготвих за рождения ден на сестра ми. Външно съвсем семпла - с лека декорация и настърган бял шоколад. Акцентът в нея бяха захаросаните портокалови корички. Те са изключително ароматни и вкусни. Добавям ги към различни сладкиши и торти. Приготвям си ги сама, защото така съм сигурна, че нямат консерванти и други химикали, с които не искаме да храним децата си :-)
Портокаловите корички се правят изключително лесно, но все пак отнема време (най-много за съхненето). След като се измият добре портокалите се обелват и корите им се нарязват на лентички. Изрязвам бялата част от вътрешната страна, защото в нея е горчилката. За да омекнат коричките и окончателно да се махне горчивото трябва да ги бланширате. Тази процедура я повтарям поне два пъти, след което ги обливам със студена вода. Оцеждат се добре и ги пускам да врат в захарен сироп - точно както всяко друго сладко.
Част от коричките (вече добре поели захарният сироп) ги слагам да се оцедят. А другата част си ги оставям в сиропа и прибирам в хладилника в буркан. Така винаги когато ми потрябват си имам готови.
Тортата стана много вкусна!


Няма коментари:

Публикуване на коментар