четвъртък, 4 август 2016 г.

С дъх на море и бадеми

     Ваканцията и многото свободно време ме предразполагат към мисли за море и кулинарни експерименти.
     Тези Бадемови сладки вече спокойно мога да ги причисля към графа "сполучливи експерименти". Изключително вкусни се получиха, макар и не толкова хрупкави колкото ми се искаше:-)

     Подредих си на масата всякакви морски щуротии, които открих у дома и си изпих кафето с дъх на море и бадеми ... отдадена на мечти:-)

      Продукти:
  • 100 гр. филирани бадеми
  • 50 гр. смляни бадеми
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици бяло брашно
  • 1/2 ч.ч. разтопено масло
  • 1 ванилия и махлеб (купувам тази подправка от Женския пазар)
      Начин на приготвяне:
      Яйцата се разбиват с миксер, заедно със захарта и ванилията. Прибавят се брашното, подправката махлеб и предварително разтопеното масло (на тънка струйка). Всичко се разбърква много добре до получаването на гладка смес. Последно се добавят бадемите. Сместа не трябва да престоява преди да я опечете, в противен случай бисквитите ще станат меки. Върху хартия за печене се слага по една супена лъжица от сместа и леко се разнася в страни до получаване на кръг от 5-6 см. Печем на 180 градуса до покафеняване на краищата. Наблюдавайте ги внимателно, защото много бързо прегарят. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар