сряда, 3 август 2016 г.

Бисквити с парченца шоколад

Днес ще ви почерпя с тези хрупкави бисквити :-)




Интересното при тях е, че са и с оризово брашно, което ги прави по-хрупкави и с по-лека консистенция. 
      Продукти:

  • 250 гр. меко краве масло
  • 1 и 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 300 гр. бяло брашно
  • 150 гр. оризово брашно
  • 10гр. шоколадов чипс или парченца начупен шоколад
  • 1 ванилия
  • малко прясно мляко - 2-3 супени лъжици
_          (няма яйца, няма бакпулвер)

      Начин на приготвяне:
      Маслото се разбива с миксер, заедно със захарта и ванилията на пухкав крем. Прибавят се двата вида пресято брашно и прясното мляко. Всичко се разбърква много добре до получаване на гладко тесто. Ако тестото се получи твърдо може да прибавите още малко мляко. Разделяме тестото на две равни половини. Правим две рула с дължина около 25-30 см. След като ги завием с домакинско фолио ги прибираме в хладилника за около един час. Нарязваме кръгчета от вече охладеното тесто и ги печем на 170 градуса до покафеняване. При подреждане в тавата между бисквитите трябва да се остави по-голямо разстояние, тъй като доста се разширяват при печене.


 Ето резултата :-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар